SEO Webinar training 1 - SEO // SEA // DATA // ONLINE MARKETING // STRATEGIE // CONCEPTING
16148
page-template-default,page,page-id-16148,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

SEO Webinar training 1

Tijdens deze training wordt de basis van SEO uitgelegd en ingegaan op het doen van goed zoekwoordonderzoek.

Wat leer je precies tijdens deze training?

 

1. Wat is SEO?

 

  • Hoe ziet een zoekmachine een website?
  • Korte introductie van HTML
  • SEO in 2019

 

Om een goede start te maken met het optimaliseren van een website of webshop is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen hoe een zoekmachine een website ziet. Welke aspecten komt een zoekmachine tegen wanneer het door een website crawled? Waar wordt een website uit opgebouwd en hoe kun je zien hoe een website technisch in elkaar zit? Tijdens deze sessie leer je hoe je zelf kunt zien of jouw website of webwinkel technisch goed in elkaar zit en waar je eventueel kunt verbeteren.

 

2. Zoekwoordonderzoek anno 2019

 

Op een rij:

 

  • Aan de slag met het doen van goed keyword onderzoek
  • Bepaal welke zoekwoorden voor jouw business het meest belangrijk zijn
  • Beslis welke zoekwoorden en zoekwoordcombinaties je gaat gebruiken bij het optimaliseren van landingspagina’s
  • Content verspreiden op basis van de gekozen zoekwoorden

 

Zoekwoord onderzoek is anno 2019 totaal anders dan afgelopen jaren. Voorheen hamerde men steeds op het terug laten komen van zoekwoorden in teksten. Dat is nu veranderd naar het creëren van pagina’s met interessante, relevante content over een onderwerp waarbij zoekwoorden, zoekwoord combinaties en synoniemen kunnen worden gebruikt.

 

Het doen van goed zoekwoord onderzoek is een heel belangrijk basisonderdeel van SEO. Het doel van SEO is om organisch in zoekresultaten te verschijnen wanneer een persoon op zoek is naar producten/diensten zoals jouw bedrijf die aanbiedt. Hierbij zijn niet alleen de letterlijke zoekwoorden van belang, maar ook de intentie waarmee een persoon zoekt.

 

Zoekintentie

Wanneer er meer wordt gekeken naar de intentie waarmee een persoon een zoekmachine gebruikt om iets op te zoeken, kun je als bedrijf al vaak eerder in het zoekproces de potentiële doelgroep bereiken. Hier hoort ook een andere manier van zoekwoord onderzoek bij. Dit wordt steeds belangrijker, naarmate zoekmachines veel meer werken op basis van artificial intelligence oftewel kunstmatige intelligentie. Tijdens deze eerste SEO sessie, nemen wij je aan de hand mee bij het doen van goed zoekwoorderzoek. Het doel is dat je daarna zelf aan de slag kunt gaan met jouw eigen zoekwoordonderzoek.

Trainingsduur

De training wordt gegeven via een webinar en duurt maximaal 1,5 uur.

SEO opdracht behorende bij de training

Bij elke training die wij geven, hoort een opdracht. Door het geleerde direct ten uitvoer te brengen willen wij er voor zorgen dat de stof goed begrepen wordt. De gemaakte opdracht kan ter beoordeling aan onze trainer voorgelegd worden, via mail. Wanneer er vragen zijn, worden die uiteraard direct behandeld. Voor sommige vragen is het handig een telefonische afspraak te maken, dat wordt per mail van tevoren besproken.

Persoonlijke terugkoppeling

Wil je de een persoonlijke terugkoppeling op de opdracht die je hebt gemaakt? Wij helpen je natuurlijk graag! De kosten voor een persoonlijke terugkoppeling zijn €50,- exclusief BTW. Je krijgt van ons een mail met uitgebreide uitleg, opmerkingen en eventuele tips ter verbetering van hetgeen je hebt gemaakt. Daarnaast maken we een telefonische afspraak om alles nog eens door te spreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Investering

Het volgen van deze online SEO training kost  €110,- exclusief BTW.

Meer weten over deze SEO Training? 

Wil je meer weten over deze SEO Training? Neem dan contact met ons op via info@hetcommunicatielokaal.nl of via telefoonnummer 06 54746434.

SEO SEA trainer waardering

Bekijk ook deze SEO Trainingen eens!

SEO Webinar training 2
Webinar SEO training 3